Yüksekova Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Vizyon: : Türk milli eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda özel eğitim gerektiren 4-15 yaş aralığındaki bireylerin eğitim görme haklarını kullanabilmelerini sağlamak; eğitim- öğretim ile öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerine, eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre en üst düzeyde yararlanmalarına,bağımsız bireyler olmalarına katkı sağlamak,onları sosyal hayata hazır,uyumlu bireyler olarak yetiştirmek.

Misyon: Bireysel farklılıklarından dolayı mevcut eğitim öğretim ortamlarından yararlanmayan 4-15 yaş grubundaki orta- ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmli çocukların, farklılıklarına uygun ortamlarda, özel olarak yetiştirilmiş personelle, geliştirilmiş bireysel eğitim programları ve yöntemleri uygulanarak çocuklarımıza bağımsız yaşam becerilerini kazandırmak, tüm gelişim alanlarındaki potansiyellerini en üst düzeye çıkararak, yaşadığı toplumun bağımsız bir üyesi olmaları ve kendi kendilerine yeter hale gelebilmelerini sağlamaktır.

Başarılar:

Saatler: 09:00 13:50
Isınma:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://770951.meb.k12.tr

Adres - ESEN YURT MAH. YESE CAD. ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU BLOK NO 11 YÜKSEKOVA / HAKKARİ

Öğretim Şekli :

Yerleşim Yeri -

Ulaşım Toki hastane servisleri önünden geçer.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 1